Možno ju ešte nepoznáte, ale je výnimočne chutná, zdravá a jednoduchá! Predstavujeme Vám cuketovú nátierku, ktorou určite potešíte svojich blízkych pri nedeľných raňajkách, ale aj partiu kamošov na najbližšej oslave. Tak poďme na to.
Potrebujeme:
- 1 stredne veľkú cuketu
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- ½ smotanového bieleho jogurtu
- Olivový olej, soľ, korenie, kurkumu
Postup:
Cuketu nastrúhame a zbavíme vody, na olivovom oleji orestujeme cibuľku a pridáme a podusíme (5-10minút). Pridáme cesnak, soľ, korenie a kurkumu a necháme vychladiť a vymixujeme. Nakoniec pridáme jogurt a kvalitne premiešame.
Podávajte na čerstvom pečivu, na ozdobu skúste použiť sezónnu zeleninku, ideálne reďkovku, cherry paradajku či jarnú cibuľku.
A na záver si pripomeňme, prečo je cuketa zdravá. Obsahuje množstvo provitamínu A, ktorý preniká hlboko do tela, až ku jadrám buniek, čím ovplyvňuje vaše celkové zdravie a dodáva vám energiu. Bez neho by sme boli unavení a nič by sa nám nechcelo robiť. Preto spomínaná zámena v porekadle. Okrem toho obsahuje táto chutná zelenina ešte karotény, minerály: horčík, vápnik, železo, draslík, fosfor,vitamíny: A, B, C ale aj vlákninu.