Alergény.

  1. Obilniny obsahujúce lepok/ t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody /.
  2. Kôrovce a výrobky z nich.
  3. Vajcia a výrobky z nich.
  4. Ryby a výrobky z nich.
  5. Arašidy a výrobky z nich.
  6. Sójové zrná (bôby) a výrobky z nich.
  7. Mlieko a výrobky z neho.
  8. Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich.
  1. Zeler a výrobky z neho.
  2. Horčica a výrobky z nej.
  3. Sezamové semená a výrobky z nich.
  4. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.
  1. Vlčí bôb a výrobky z neho.
  2. Mäkkýše a výrobky z nich.