Patrí medzi obľúbené a predsa je stále mále známa. Ponúkame vám jej dzravšiu verziu, s jogurtom, aby ste si ju bez výčitiek svedomia mohli dopriať aj večer. Kď chcete jej chuť dokonale zvýrazniť, podávajte ju na čerstvom tekvicovom chlebíku. Ideálna ozdoba? Predsa vajíčko. Tak poďme na to.
Potrebujeme:
- 180 g mrkvy
- 20 g cibule
- 15 g strúhaného chrenu
- 75 g bieleho jogurtu
- 1 uvarené vajce
- citrónová šťava
Postup:
Mrkvu nastrúhame a pokvapkáme citrónovou šťavou. Všetko spolu premiešame s cibuľkou, chrenom a nakoniec pridáme hustý biely jogurt.
Aby ste vedeli, že ste spravili aj niečo pre svoje zdravie, pamätajte, mrkva obsahuje Vitamín A (Retinol). Sto gramov mrkvy znamená trojnásobok dennej odporúčanej dávky vitamínu A. Mrkva je bohatá aj na iné vitamíny: B, Vitamín C (Kyselina L-askorbová), Vitamín D (Kalciferol) a Vitamín E (tokoferol), Vitamín B9 (Kyselina Listová), Vitamín B5 (Kyselina Pantoténová), kremičitú, pektínové látky a silice Mrkva je významný zdroj minerálov a stopových prvkov. Obsahuje Horčík (Magnézium), Vápnik (Kalcium) i Železo. Mrkva je plná antioxidantov a plná vlákniny. Na druhej strane obsahuje minimum tukov a cukrov. Skrátka vynikajúca plodina plná sily, pochádzajúcej z jej vitamínov a ostatných obsahujúcich látok.